25.07.2011

Dag 6: Roadtrip


California Birthdaygirl + Birthdaycupcake


Våknet til foggy vær ved LAX-flyplassen og egentlig litt kaldt i forhold til det vi var vant til fra New York. Men gråværet lettnet rask og stillehavsbrisen ble god å ha utover dagen. Tok ut leiebil hos AVIS, en Chrysler sebring convertiblevisstnok. Billig å leie bil her i USA og et must om man vil komme seg litt rundt (særlig LA er elendig på kollektivtransport). Litt skummelt med automat og ukjente veier,  men heldigvis leide vi gps sammen med bilen. Gps-damen tar oss (stort sett) dit vi skal, men jeg leker kartleser i tillegg for en dobbelsjekk. For å teste bilen før Vegas-turen, kjørte vi en liten tur via Venice og Santa Monica til Malibu langs Pacific Ocean Highway (hwy 1). Loved it! Turkise og rosa sommerhus ved stranden, vans med surfebrett på taket langs veikanten og skyhøye palmer som svaier i vinden.  I California.

Før ferden gikk til Malibu, stoppet vi i Santa Monica for frokost fra et slags supermarked (Whole Food) og bursdagscupcakes til jubilanten (meg) fra Vanilla Bakery Shop. I 2-3 tida  stilte vi inn gps'n fra Malibu mot Las Vegas. Brukte utrolig lang tid på å komme oss UT fra Los Angeles – nesten tre timer. Etter det gikk det radig innover landet - for det meste laaange rettstrekninger.


Ankom Vegas i 10-tida om kvelden – noe som virkelig anbefales da lysene er et vanvittig skue på lang avstand i det svarte ørkenlandskapet. Kjørte opp hele ”the strip” (hovedgata) og fikk sjekket inn på et røyklagt casionohotell med lobbyen nærmest oppi pokerbordet med vekselvis en Dolly Parton eller enPink-imitator på en miniscene like ved. Og der sto jeg med trillekoffert og slippers, passe sliten etter en lang reisedag. Streite meg savnet med ett røykeloven fra New York og ville bare komme meg bort fra galskapen. Et overveldende førstemøte med overdådige crazytown der altså! Det skal sies at jeg møtte byen med nye (uthvilte) øyne dagen etter, og ble mer og mer fascinert. Vegas kan egentlig ikke beskrives med ord - må bare oppleves. Blackjack er forresten supergøy! Enarmet banditt, pensjonistdamenes favoritt, er også en slager som er lett å bli hekta på.

                                                                  Vegas, baby!


                                                    (21.07.11)

Ingen kommentarer: